U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Reiki Praktijk Nathalie Kapelle Duizendblad 9Reiki Praktijk Nathalie Kapelle Duizendblad 9

Over vakantie en thuisblijven

Over vakantie en thuisblijven

Weet je, veel mensen in mijn omgeving zijn bezig met weggaan. Weggaan op vakantie, weg van de sleur van thuis, weg van, ja van wat? Stress om het weggaan, stress om het niet weggaan, stress om wat de buren doen of denken, stress omdat het huis nog schoon moet, de was nog weg, de bedden verschoond, de vloer schoen, stress...stress...stress.

Met zijn allen zijn we bezig met een ratrace... en voor wat eigenlijk? Om onder de stress in de auto, vliegtuig of welk vervoersmiddel dan ook, te stappen. Om vervolgens in de stress te schieten over de gekozen, gedroomde vakantielocatie. Is het wel wat ik ervan verwacht, zijn er wel leuke mensen, is de omgeving toch wel ok, hoe zit het met het weer. Ja, mensen, heerlijk die vakantie! Je komt zo heerlijk tot rust.

De thuisblijvers ervaren wellicht rust, rust omdat de buurt rustiger is, rust omdat het werk afneemt, of stress omdat het werk juist toeneemt omdat de halve afdeling met vakantie is. Stress omdat je de kids toch leuke dingen wil meegeven.

Afijn, stress kost een bak met energie en je schiet er niets mee op. Ook ik was vroeger een onderdeel van die ratrace. Proberen te voldoen aan dat perfecte plaatje. Lijstjes om te controleren of ik toch vooral niets vergeten was, want oh oh oh, op de gedroomde vakantielocatie hebben ze natuurlijk geen winkels...dus een checklist om de checklist te controleren. En iedereen die in huis de moed durfde te verzamelen om iets aan mij te vragen, beet ik zijn kop eraf. En dan op de gedroomde vakantielocatie ging het nog even verder....mijn vakantie begon pas als alles uit de koffers, tassen, dozen was geplukt en in de kastjes (veel te weinig natuurlijk) was gepropt. Vakantie...heerlijk...ik keek er zo naar uit.

Hoe anders is het nu! Rust en ruimte en geen lijstjes meer. Heerlijk genieten van wat is. Mijn geheim? Blijven ademen en me niet druk maken over al die dingen waar ik toch geen invloed op uit kan oefenen. Iedere ochtend mijn eigen reiki en afstemmingsritueel. Kost me 15 minuten....het brengt me rust en energie en ruimte. En geen checklists meer! En mijn lieve huisgenoten blijven hun hoofdjes gewoon houden. Geen afgebeten koppies meer.

Of je nu weggaat of thuisblijft...het is beide hetzelfde. Realiseer je dat alle gedachtes die door je hoofd heen schieten totaal overbodig zijn. Je kunt je bij een gedachte afvragen of het waar is, of het echt waar is en wat wordt er waar als de gedachte echt waar blijkt te zijn. Je zult ontdekken dat veel gedachtes gebaseerd zijn op iets uit het verleden en je alert willen maken voor iets wat nog moet gaan gebeuren....en dat is dus iets wat er nog niet is en dus een fantasie is en dus niet waar hoeft te zijn.. De Kracht van het NU, Eckhardt Tolle schreef er een prachtig boek over. Tip voor als je op vakantie bent of thuisblijft.

Ik wens iedereen een heerlijke vakantie waar dan ook! Creatie your own holiday!

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?