U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Reiki Praktijk Nathalie Kapelle Duizendblad 9Reiki Praktijk Nathalie Kapelle Duizendblad 9

Over zitten wachten of erop uit gaan

Over zitten wachten of erop uit gaan

Weet je, onbewust zitten we te wachten...te wachten op dat moment dat ons leven ineens verandert. Te wachten tot het weer weekend is, te wachten tot het vakantie is en je eindelijk tot rust mag komen. Te wachten...tot...ja waarop eigenlijk...tot we een ons wegen?

Ook ik heb dat, soms wat meer en steeds minder en minder. Weet je hoe dat komt? Ik heb gemerkt dat als ik maar wacht en wacht en wacht, ik er niet gezelliger op wordt. Ik alles voor mij uit ga schuiven, de bergen hoger worden, de beren en leeuwen op mijn weg gevaarlijker worden. Ik krijg dan meer en meer de neiging om weg te kruipen in mijn schulp, mij te verstoppen, mijn kleding outfit verandert drastisch in a-sexy en dit alles draagt bij aan mijn vicieuze cirkel van zelfmedelijden en gezien willen worden. Terwijl al die tijd de sleutel zo binnen handbereik ligt....beweeg, doe, ga. Al is het maar als eerste om uit die a-sexy outfit te stappen en mijzelf op te tutten. Moeite te doen voor mijzelf. Want zeg nou eerlijk, als je met je a-sexy outfit en haar dat alle kanten op staat, naar jezelf kijkt in de spiegel...dan gaat je hard niet echt sneller kloppen.

Dus een eerste stap voor mij kan dan zijn om gekke bekken te trekken naar mijn spiegelbeeld. Ik neem mijzelf gelijk al niet meer serieus en kom ik in beweging. Juist door in beweging te komen, te wandelen, naar het strand te gaan, hetgeen te doen waar ik al zo lang tegenaan hik, merk ik dat het eigenlijk allemaal wel meevalt. Wat ik eerst zo moeilijk dacht te vinden, blijkt ineens bijna een peulenschil. Dat vervelende mailtje of telefoontje dat al zolang lag te wachten, blijkt helemaal niet vervelend te zijn.

Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat als je maar wacht en wacht, het leven aan je voorbij gaat. Je kansen mist tot groei en ontwikkeling. Je leeft nu en niet gisteren en niet morgen. Ga erop uit, leef, geniet en groei! Iedere dag en ieder moment weer. En ja, ik weet het, soms is het echt allemaal *** en zit het er echt even niet in. Ook dat is ok, als het maar niet te lang is en je gekke gezichten naar jezelf kunt blijven trekken. En wees dan lief en zacht voor jezelf.

Ik kan met recht zeggen dat alles wat op mijn pad is gekomen, mij heeft gebracht tot waar ik nu ben. De leuke en de niet leuke dingen. Ook de opleidingen die ik heb gevolgd, waren echt niet makkelijk. Iedere keer weer het proces van mijzelf in, mijzelf her-ontdekken. Iedere keer weer de confrontatie met mijzelf. En juist door deze stappen te zetten, door niet te wachten, ben ik gegroeid tot wie ik nu ben. Ik kan echt zeggen dat ik een mooi mens ben en dat ik trots op mijzelf ben.

Stop met wachten, begin met zijn en ga erop uit!

Ik wens jullie een heerlijke dag!

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?