Kundalini Reiki

Kundalini Reiki

Binnen de Yoga traditie is de Kundalini-energie de sluimerende kracht van zelf-realisatie en eenwording met het goddelijke. Het woord kundalini betekent dan ook opgerolde kracht en verwijst naar een spiraalvormig energiekanaal ter hoogte van het stuitje, aan de onderkant van de ruggengraat (wortelchakra). Het ontwaken van de kundalini-energie is binnen de Yoga en andere spirituele tradities bewust naar streeft.

Uit de bovenkant van dit spiraal stroomt de energie omhoog naar de kruin en stroomt zo door het hele lichaam en kan doorvloeien in het aura. Kundalini-energie heeft invloed op alle aspecten van je leven; fysiek, emotioneel en spiritueel. Het sturen van deze energie bij een Reik sessie kan zeer positieve effecten met zich mee brengen.

De kundalini-energie is de grootste bron van creativiteit en bewustwording en stroomt van nature bij iedereen in lichte mate. Kundalini Reiki geeft een veilige en vertrouwde manier van het ontwaken van deze energie en geeft je toegang tot een van de grootste bronnen van energie die je zelf hebt.

Kundalini Reiki

De Kundalin Reiki is een aanvulling op de traditionele Usui Reiki leer. Bij Usui Reiki werk je met de Universele engergie en bij Kundalini Reiki werk je met de eigen energie die zich slapende houdt bij het wortelchakra.

Door de Kundalini Reiki te combineren tijdens de Reiki sessies, worden de energiekanalen van de ontvanger meer geopend en kan de intensiviteit van de sessie toenemen. Een combinatie zorgt er ook voor dat de chakra's weer goed in balans komen en je boost kunt krijgen van je persoonlijke energie.

Kundalini Reiki leren

Wil je gaan leren werken met de Kundalini Reiki, dan begin je bij de 1e graad. Dit geldt ook als je al inwijdingen hebt gehad in andere Reiki-of healingvormen. Bij iedere graad ontvang je een inwijding die worden ondersteund met meditatie/visualisatie. Bij de laatste inwijding ontvang je nog extra meditaties die betrekking hebben op jouw eigen persoonlijke ervaringen uit jouw leven en die heling nodig hebben (zoals bijv. geboortetrauma, vorige levens, angsten). Tussen iedere graad inwijding zit een periode van ca een week. Dit om jouw systeem te laten wennen aan deze vorm van energie.

Graad 1

Hier wordt jouw eigen Kundalini energie rustig ontwaakt. Vaak vindt er eerst een reiniging plaats van je energiesysteem. De chakra's worden gereinigd van blokkades en het hoofd energiekanaal (de Sushumna) wordt voorbereid op de energie van Graad 2. De energiekanalen van je handen en kruin worden geopend, en het hartchakra en 3e oogchakra worden vergroot en geopend. En leer je een aantal technieken (zoals zelfbehandeling, het behandelen van anderen, zuivering).

Graad 2

Hier neemt de intensiteit en de effecten toe. En wordt het kundalini vuur ahw verder opgestookt waardoor de energie verder zal beginnen te stromen.

Graad 3 Mastergraad

Hier worden de energiekanalen nog verder versterkt en ontvang je de extra meditaties.

Kundalini Reiki is een mooie aanvulling voor iedereen die bekend en ingewijd is in Usui Reiki en gewend is aan het geven en ontvangen van energie en zorgt voor het nog meer openen van je energiekanalen en intensiveert het de kracht van je sessies omdat deze toeneemt. In een persoonlijk traject leer je wat Kundalini Reiki voor jou betekent, hoe het werkt en wat je ermee kunt doen. Dit persoonlijke traject bestaat uit 9 sessies van ongeveer een uur. Bij iedere sessie staan we stil bij de sessie van de vorige keer, wisselen we uit en gaan we aan de slag met de volgende sessie. Je leert hier zoveel meer dan alleen wat Kundalini Reiki is, je stapt verder in je eigen proces. Samen met jou reis ik mee op het pad van de Kundalini Reiki.

Voor dit persoonlijke traject van energie uitwisseling maak ik graag een afspraak met je.

Hier vind je meer informatie over tarieven.


Aanmelden Kundalini Reiki kan door gebruik te maken van het Contactformulier.